Hírek

Világító keresztet adtak át Bakson

Világító keresztet adtak át Bakson
A Csongrád megyei Baks községben hatméteres világító keresztet avattak, felállítását az Áldott Kereszt Egyesület kezdeményezte, megvalósulása az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhető.
Az Áldott Kereszt Egyesület szándékai szerint az ország több pontján is áll majd hasonló szimbólum, amely nem csupán az ország keresztény gyökereire utal. A civil szervezet így is szeretné tudniillik  felhívni a figyelmet arra, hogy a Kárpát-medence cigányságának legfontosabb zarándokhelye, a Komárom-Esztergom megyében található Csatka kegyhelye jelentős felújításra szorul. A rekonstrukció kezdeményezésének élére az Áldott Kereszt Egyesület állt dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottságának vezetője illetve dr. Márfi Gyula veszprémi érsek támogatásával. 

Az egyesület illetve a hívő cigányság  bízik abban, hogy a felújítás megvalósulása után Ferenc pápa Magyarországra látogat, és megáldja majd a csatkai kegyhelyet. A világító keresztek fényével neki is utat kívánnak mutatni Magyarország felé, jelezve azt, hogy Magyarország keresztény ország, és az is marad, mert hű a gyökereihez, lakói pedig vallják, hogy a keresztény hit erőt ad mindannyiuknak. 


Kövesi Csaba elnök
Áldott Kereszt Egyesület
Zalalövő
    Kiadó: Áldott Kereszt Egyesület


OS