Hírek

Támogatás a csanádpalotai önkormányzatnak

Támogatás a csanádpalotai önkormányzatnak
Csanádpalota működési feladatainak ellátására 72,7 millió forint támogatást nyújt a kormány, a pénzt külön kérelem és pályázat nélkül folyósítják a Csongrád megyei kisváros önkormányzatának.
A Szegedi Törvényszék elrendelte az adósságrendezési eljárás elindítását a csanádpalotai önkormányzatnál. A bíróság pénzügyi gondnoknak a budapesti Abacus-Audit Kft.-t jelölte ki. Az önkormányzat hitelezői követeléseiket április közepéig jelezhetik a pénzügyi gondnoknak. A támogatás segíti a település működését és biztosítja az ott élők számára az önkormányzati szolgáltatásokat.

Csanádpalota működési feladatainak ellátására 72,7 millió forint támogatást nyújt a kormány
      Csanádpalota működési feladatainak ellátására 72,7 millió forint támogatást nyújt a kormány


Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester, korábban azt közölte, több évre visszanyúló folyamat, pénzügyi szabálytalanságok sorozata vezetett ahhoz, hogy az önkormányzatnak 90 napon túli lejárt határidejű tartozása is volt már. A polgármester az év elején a képviselő-testületnél kezdeményezte az adósságrendezési eljárás megindítását, de javaslatát először nem támogatta a képviselők többsége. Az önkormányzat likviditási tervének elkészítését követően, január 15-én azonban a képviselők egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett arról döntöttek, hogy a polgármester a Szegedi Törvényszéknél kezdeményezze az eljárás megindítását.

MTI/T.D.