Hírek

Ösztöndíjprogramot indít az SZTE

Ösztöndíjprogramot indít az SZTE
Végzős középiskolásoknak indított ösztöndíjprogramot a Szegedi Tudományegyetem, a felsőoktatási intézmény azokat a tehetséges diákokat támogatja anyagilag és ingyenes szolgáltatásokkal, akik első helyen jelentkeznek az egyetem valamely képzésére.
A közlemény szerint a brit Quacquarelli Symonds legfrissebb nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt SZTE kiemelt célja a tehetséggondozás. Éppen ezért az intézmény fontosnak tartja, hogy az arra érdemes diákok a középiskola-egyetem váltás folyamatát kibontakozásuk újabb lehetőségeként élhessék meg. Az egyetem ennek érdekében idén próba jelleggel elindította az SZTE START Tehetséggondozó programot.


Végzős középiskolásoknak indított ösztöndíjprogramot a Szegedi Tudományegyetem
Az SZTE azokat a tehetséges diákokat támogatja anyagilag és ingyenes szolgáltatásokkal, akik első helyen jelentkeznek az egyetem valamely képzésére


A program közvetlen kedvezményezettjei azok a 12. évfolyamos középiskolás diákok, akik első helyen jelentkeznek az SZTE valamely képzésére, és oda felvételt nyernek. Az ösztöndíj összege személyenként minimum 50, maximum 100 ezer forint, amelyet várhatóan több száz középiskolás diák nyer el. Az ösztöndíjra július 11-ig lehet pályázni. A támogatás odaítélésénél figyelembe veszik a tanulmányi átlagot, érettségi eredményt, a nyelvismeretet, a szakmai versenyeken nyújtott teljesítményt. 


MTI/T.D.