Hírek

Lakóotthonok épülnek Nagymágocson és Derekegyházon

Lakóotthonok épülnek Nagymágocson és Derekegyházon
A Csongrád megyei Nagymágocson és Derekegyházon csaknem 1,2 milliárd forintból épülnek lakóotthonok a Gesztenyeliget Kastélyotthon százhúsz ellátottja számára.
Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a Derekegyházon rendezett ünnepségen hangsúlyozta, a kormány határozott célja, hogy a társadalom érzékenyítésével elérje, minél inkább természetesen kezelje mindenki a fogyatékosságot, fogadják el és fogadják be a fogyatékos embereket. Hozzátette: a kormány több mint 25 milliárd forint hazai és uniós forrást fordít az intézményi férőhelykiváltásra. A derekegyházi kastélyotthonban a zsúfoltság és az akadálymentesítés hiánya miatt nem lehetett megfelelő körülményeket teremteni az ott élőknek - mondta Vitályos Eszter.


Lakóotthonok épülnek Nagymágocson és Derekegyházon
A derekegyházi kastélyotthon lakói méltó, a 21. századnak megfelelő körülmények közé kerülhetnek


A csaknem 1,2 milliárd forintos beruházás keretében Nagymágocson és Derekegyházon öt-öt 12 férőhelyes támogatott lakhatást biztosító épületet és egy-egy nappali szolgáltató központot alakítanak ki, ahol - többek között - az étkeztetést, a készségfejlesztő képzéseket biztosítják majd, de helyet teremt a szabadidős tevékenységekre is - közölte az államtitkár. Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a lakóotthonok kialakításával a derekegyháziak régi vágya teljesül, a kastélyotthon lakói méltó, a 21. századnak megfelelő körülmények közé kerülhetnek.