Hírek

Kormánytámogatással bővül a hódmezővásárhelyi ipari park

Kormánytámogatással bővül a hódmezővásárhelyi ipari park
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a kormány 2,6 milliárd forinttal támogatja a hódmezővásárhelyi ipari park két lépcsőben megvalósuló, 96 hektáros bővítését.
A térség országgyűlési képviselője elmondta: a parkban működő vállalkozásoknak növekszik a megrendelés-állományuk, ezért több cég is új termelési egységet kíván létrehozni. A politikus tájékoztatása szerint Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt ennyi munkahely, 2017 végére a munkanélküliség a városban az országos átlag felére, 2 százalékra csökkent.


Kormánytámogatással bővül a hódmezővásárhelyi ipari park
a kormány 2,6 milliárd forinttal támogatja a hódmezővásárhelyi ipari park két lépcsőben megvalósuló, 96 hektáros bővítésétHegedűs Zoltán, a város alpolgármestere arról beszélt, hogy Hódmezővásárhely gazdasága lendületesen fejlődik. Az önkormányzat számára kiemelt cél, hogy a város vonzó befektetési helyszín legyen, ennek egyik fontos eszköze az ipari park, ahol 117 vállalkozás működik, több mint 3500 embernek adva munkát. Az ipari parkot támogató egyik legfontosabb fejlesztés a várost keletről elkerülő út építése. A 47-es út északi csomópontját az ipari parkkal összekötő út kivitelezése az idén elindul. Továbbá Top-os forrásból új utak épülnek az ipari parkban, közvilágítást és széles sávú internethálózatot alakítanak ki.


MTI/T.D.