Hírek

Kárpátaljai óvoda épült Hódmezővásárhely támogatásával

Kárpátaljai óvoda épült Hódmezővásárhely támogatásával
A mezővári Tündérkert Óvoda Hódmezővásárhely és a magyar kormány támogatásával valósult meg a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében. Az intézmény az első zöldmezős beruházás Kárpátalján.
Hódmezővásárhely ötletgazdaként és kezdeményezőként is támogatta az óvoda megépülését, a város mintegy 60 millió forinttal, míg a kormány 100 millió forintottal támogatta a beruházást. Az intézmény nem csak helyet biztosít a gyermekek száára, hanem segíti, hogy tovább fennmaradjon a magyar szó Kárpátalján.


Kárpátaljai óvoda épült Hódmezővásárhely támogatásával
A mezővári Tündérkert Óvoda Hódmezővásárhely és a magyar kormány támogatásával valósult meg 


Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere beszédében felidézte, hogy az összefogás 2015-ben indult, amikor a hódmezővásárhelyiek átadták a városban gyűjtött pénzadományt a mezővári óvodának. "A nyolcvan férőhelyes, egy év alatt megépült mezővári óvoda kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy mi, hódmezővásárhelyiek komolyan gondoljuk azt, hogy nemzettestvéreinket segíteni kell országhatáron belül és kívül is" - mutatott rá befejezésül Hegedűs Zoltán, aki 200 személyes étkészletet, mesekönyveket és karácsonyi ajándékokat is átadott az óvodának.


MTI/T.D.