Hírek

Kakas Béla fogadta a gergyai tűzoltókat

Kakas Béla fogadta a gergyai tűzoltókat
Kéthetes, több mint hétszáz kilométeres, a Maroson megtett út után pillepalacktutajukon megérkeztek Szegedre a gyergyói tűzoltók, akik akciójukkal a környezetvédelem fontosságára akarják felhívni a figyelmet.
A tutajosokat Szegeden Botka László polgármester és Kakas Béla, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke fogadta. A nyolcfős csapat április elsején a Hargita megyei Gyergyóremetéről - a Maros forrásától 50 kilométerere - indult el tutajával. Az úszóalkalmatosság két egyenként 12 négyzetméteres felületű fémvázból és az azokat megtöltő háromezer pillepalackból áll, irányítását kormánylapát és evezők segítik.

Kakas Béla fogadta a gergyai tűzoltókat
A tűzoltók akciójukkal a környezetvédelem fontosságára akarják felhívni a figyelmet


Az érkezést követően Szabó Zoltán zászlós újságíróknak elmondta: útjuk nagyjából a terveknek megfelelően alakult, csupán a folyó sodrását becsülték egy kicsit túl, így az utazás a tervezett két hét helyett tizenhat napig tartott. Bár találkoztak szemetesebb területekkel, a folyó völgye az előre számítottnál tisztább volt - mondta a zászlós, hozzátéve: bízik benne, akciójukkal sikerült a Maros-mentén élők figyelmét felhívni arra, jobban figyeljenek oda környezetükre.