Hírek

Erősítik Csongrád és Voronyezs megye kapcsolatát

Erősítik Csongrád és Voronyezs megye kapcsolatát
Első ízben látogatott Szegedre Oroszország magyarországi nagykövete, Vlagyimir Szergejev, ahol találkozott Kakas Bélával, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével, Rovó László professzorral, a Szegedi Tudományegyetem nyáron hivatalba lépő rektorával, Nagy Katalin nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettessel, valamint egy Szegeden tanuló orosz ikerpárral is. 
Kakas Béla a delmagyar.hu-nak elmondta: a 25 éves múltú kapcsolat az elmúlt évtizedben nem volt aktív, de feltett szándéka, hogy ezt felélénkítsék. Felidézte, hogy az év elején Szegeden járt Valery Lyakhov orosz nagykövethelyettes, akkor kezdték el szervezni a nagyköveti szintű találkozót. "A cél, hogy új lendületet vegyenek, s valódi tartalommal töltsük meg a Voronyezs megyei kapcsolatainkat" - fogalmazott.


Erősítik Csongrád és Voronyezs megye kapcsolatát - forrás: delmagyar.hu

 
Vlagyimir Szergejev orosz nagykövet elmondta: Csongrád elsődlegesen agrármegye, így elsősorban ez iránt érdeklődnek, ám nyitottak a további gazdasági szereplők felé is. Kiemelte, hogy nem rég létesített Voronyezs megyében gyárat egy magyar vállalkozó, és az ilyen kisebb projektekből épülhet a szélesebb együttműködés az országok között. 

/T.D.