Hírek

Elkezdődött a SzegedArt fesztivál

Elkezdődött a SzegedArt fesztivál
Szabadtéri kiállításokkal és koncertekkel viszi közelebb a kultúrát a helybeliekhez és a városba látogatókhoz két hónapon át a SzegedArt fesztivál.
Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy évről-évre bővül a fesztivál programja, idén több mint húsz rendezvény várja a látogatókat a város utcáin és terein. A programok között szerepel Temesvári László több mint ötezer darabos képeslap-gyűjteményéből válogatott Szeged főutcája anno című tárlat, melyen megismerhetik az érdeklődők, hogy milyen szerepet játszott a város életében a Tisza az elmúlt két évszázadban.


Elkezdődött a SzegedArt fesztivál
A kiállításokat szabadtéri hangversenyek kísérik 


Július 13-tól 15-ig Szeged belvárosában, tíz helyszínen csaknem száz muzsikus lép föl az Utcazene fesztiválon, közülük a közönség szavazata alapján választják ki a megmérettetés győztesét. A kiállításokat szabadtéri hangversenyek kísérik szombat esténként a Klauzál téren. Fellép a hódmezővásárhelyi és a debreceni helyőrségi zenekar, valamint a Magyar Honvédség Légierő Zenekar Szolnokról. A belvárosban koncertezik majd a Polgár Gyula Quartett, a Storyville Jazz Band, Szentes Város Fúvószenekara, a kisteleki id. Vándor Rudolf Fúvószenekar, valamint a Szegedi Fúvószenekari Fesztivál több résztvevője is.


MTI/T.D.