Hírek

Elindult a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum ismeretterjesztő videosorozata

Elindult a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum ismeretterjesztő videosorozata
A Magyarország szovjet megszállásának 75. évfordulója alkalmából készített epizód megjelenésével szombaton elindult a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum ismeretterjesztő videosorozata.
Az elmúlt két hétben a közgyűjtemény videosorozatának harminc epizódja készült el. Ezek folyamatosan jelennek meg a kiállítóhelyek és a múzeum közösségi oldalain. A felvételeken a Tornyai-múzeum szinte valamennyi szakalkalmazottja, kutatója megszólal. Az Emlékpont munkatársai a 1945 utáni témákról beszélnek, a régészek a gyűjtemény újabb anyagai mellett képet adnak a Csomorkányon folyó feltárásokról, míg a történészek a helytörténeti gyűjtemény kincseiről és a közgyűjtemény első igazgatójának, Kiss Lajosnak emléket állító kiállítást mutatják be.


Elindult a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum ismeretterjesztő videosorozata - fotó: radio7.hu


A múzeum művészettörténésze a kiállítások mellett a gyűjtemény gyarapodásáról is beszámol. A sorozat egyes részei emléknapokhoz is kötődnek: így a holokauszt magyarországi áldozatainak vagy a felvidéki magyarok kitelepítésének emléknapja mellett Trianon százéves évfordulójára is készül epizód.