Hírek

Díszpolgári címet adott át Kakas Béla

Díszpolgári címet adott át Kakas Béla
Átadták a Csongrád Megye Díszpolgára címet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezett Nemzeti esten, Szegeden. Az elismerést Trócsányi László igazságügyi miniszter vehette át.
A Szegedi Tudományegyetem professzoráról elhangzott: Trócsányi László jogi tanulmányait Szegeden kezdte meg, 1980-ban szerzett diplomát az ELTE-n. 1989-ben tért vissza Szegedre, ahol az egyetemet azóta is szolgálja. Balogh Elemér jogtörténész, az SZTE jogi karának dékánja hangsúlyozta: elévülhetetlen érdemeket szerzett a közösségteremtésben. Csaknem két évtizede oktat és kutat a szegedi alkotmányjogi tanszékén, számos alkalommal vállalt szerepet az egyetemi közéletben.


Csongrád Megye Díszpolgára címmel tüntették ki Trócsányi Lászlót
Trócsányi László hangsúlyozta, díjai közül az egyik legkedvesebb a díszpolgári cím, amellyel a közösség ismerte el munkáját


Trócsányi László 2014-től irányítja az igazságügyi tárcát, a jogtörténetbe valószínűleg úgy fog bevonulni, mint a kodifikátor miniszter: az elmúlt négy esztendőben megújultak az anyagi és eljárásjogi kódexek, először készült önálló közigazgatási perrendtartási törvény. Az ünnepségen Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke más elismeréseket is átadott. Kiemelkedő teljesítményéért elnöki kitüntető díjat kap Cao Cseng-jin, a kínai Senhszi tartomány kereskedelmi képviselője. Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjban részesült Bartók Csaba kézilabdázó, edző és Bán Sándor úszóedző. Csongrád Megye Sajtódíját idén Pintér M. Lajos újságíró érdemelte ki. A Csongrád Megyéért díjat a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség, Török György, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a Duna-R Kft. kapta meg.


MTI/T.D.