Hírek

Átadták a korszerűsített Kisteleki Térségi Egészségügyi Központot

Átadták a korszerűsített Kisteleki Térségi Egészségügyi Központot
Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár a korszerűsített központ átadóünnepségén azt mondta, a szűk másfél év alatt elkészült beruházás jól fogja szolgálni a térségben élők egészségét, betegségből való gyógyulását.
Elmondta, Kisteleken egy helyen fogadja a pácienseket az alap- és a sürgősségi ellátás, hosszú évek óta jól működik az egynapos sebészet. A fejlesztésnek köszönhetően a modern technikával hatékonyabban szolgálható a páciensek gyógyulása, és javultak az itt dolgozók munkakörülményei is - közölte a politikus. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője szerint a központot családias hangulat jellemzi, a minőségi szakmai munka feltételei megvannak, az pedig biztonságot ad az itt élők számára, hogy az intézményben a szükséges orvosi és szakdolgozói létszám is adott. Közölte, bízik abban, hogy a térségben újabb egészségügyi fejlesztések indulhatnak.


Átadták a korszerűsített Kisteleki Térségi Egészségügyi Központot
A fejlesztésnek köszönhetően a modern technikával hatékonyabban szolgálható a páciensek gyógyulása


Nagy Sándor polgármester elmondta, a beruházásnak köszönhetően a város egykor szétszórt egészségügyi rendszere, az alapellátás - négy háziorvos, két-két fogorvos és gyermekorvos -, a szakellátás, a mentőállomás és az egynapos sebészet kulturált környezetben, egy helyen működhet. A mintegy 300 millió forintból elkészült beruházás elsődleges célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése volt. A fejlesztés során felújították és akadálymentesítették az egészségügyi intézmény várótermeit és a vizesblokkokat, továbbá mostantól új betegirányító recepció várja az érkezőket. Hét járóbeteg ellátó egység - a fizikoterápia, a gyógytorna, a bőrgyógyászat, a kardiológia, a sebészet-traumatológia, a nőgyógyászat és a laboratórium - korszerűsítését, orvostechnikai és informatikai fejlesztését végezték el. A tavaly februárban kezdődött beruházás nagyobbik részét az orvosi műszerek és eszközök beszerzésére fordították.