Hírek

Átadták a forgalomnak a vásárhelyt elkerülő szakaszt

Átadták a forgalomnak a vásárhelyt elkerülő szakaszt
Hivatalosan is átadták a forgalomnak a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát, melyen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a hódmezővásárhelyiek 1994 óta tervezték, hogy tehermentesítik a belvárost a 45-ös és a 47-es főút átmenő forgalmától.
A várost északról elkerülő út napi 14-17, csúcsidőben 20 ezer jármű átmenő forgalmától és az ezzel járó levegőszennyezéstől, por- és zajterheléstől szabadítja meg a várost, jelentősen javítva ezzel az itt lakók életminőségét - közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus. A 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és belföldi források felhasználásával épült meg, és a későbbiekben négysávosság is bővíthető.


Átadták a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát
 A 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és hazai források felhasználásával épült meg


A kormány célja, hogy a 2020-as években Szeged és Debrecen között 200 kilométer hosszan négysávos, a településeket elkerülő autóút épüljön - mondta Lázár János. Az elkerülő út kivitelezését 2016 őszén kezdték meg, az út környezetében május végéig még tereprendezési munkák zajlanak, ezek azonban nem befolyásolják a gépjárműforgalmat. A 47-es főút Szeged és Debrecen közötti négysávossá bővítésének előkészítésén már dolgozik a NIF Zrt.


MTI/T.D.