Hírek

Általános iskola épül Makón

Általános iskola épül Makón
2,415 milliárd forintos beruházással új, tizenhat tantermes általános iskola épül Makón, a jelenlegi Almási-iskola diákjait és tanárait fogadó új létesítmény tervek szerint a 2022/23-as tanévre készül el.
Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke az alapkőletételen azt mondta, két pályázat keretében összesen 90 milliárd forintot fordítanak az oktatási épületek bővítésére, korszerűsítésére. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások megfelelő minőségben megvalósulhassanak, a kormány további 10 milliárd forint többletforrást biztosított. Hozzátette: kevés olyan fejlesztés van, mint a makói, ahol teljesen új iskolát építenek. A hódmezővásárhelyi tankerületben az elmúlt években 3,5 milliárd forintot fordítottak infrastrukturális beruházásra és 600 millió forintot szakmai fejlesztésekre - tudatta az elnök. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője közölte, az iskola építésének költségeiből 1,4 milliárd forint uniós támogatás fedez, melyet a kormány további egymilliárd forinttal egészített ki.

Általános iskola épül Makón

Farkas Éva Erzsébet polgármester kifejtette, az Almási-iskolát az 1920-as években alapították, épületét a növekvő diáklétszámmal párhuzamosan az évtizedek során folyamatosan bővítették, 1992-ben pedig egy különálló épületben tornatermet is kialakítottak. A polgármester hangsúlyozta, az új iskolaépület az egész városrész arculatát hosszú évtizedekre meghatározza majd. A tervek szerint a 2022/23-as tanévre elkészülő, a régi épület szomszédságában emelet, 430 diákot befogadó új iskolában a 16 terem - köztük informatikai és természettudományos szaktantermek -, nyelvi labor, fejlesztő foglalkozások és tehetséggondozásra alkalmas helyiségek lesznek, és kialakítanak egy osztály egyidejű befogadására alkalmas könyvtárat a szükséges könyvraktárral. Az iskola mellett gumiborítású sportudvart is építenek. A kivitelezés alatt az oktatás zavartalanul folyik majd.

MTI/T.D.