Hírek

Adókedvezményből bérfejlesztés

Adókedvezményből bérfejlesztés
A hódmezővásárhelyi önkormányzat az építményadóból nyújtott kedvezménnyel támogatja a helyi vállalkozások bérfejlesztését.
Az egyhangúlag elfogadott rendeletmódosítás értelmében a vállalkozások az alkalmazottak számára a kötelező minimálbért meghaladó nettó bérfejlesztéshez az építményadó 30 százalékát kaphatják meg adókedvezményként. A támogatás feltétele, hogy az előző évhez képest ne csökkentse a statisztikai létszámot a cég, és növelje a bértömeget. A vezető tisztségviselők béremelésére nem vonatkozik a kedvezmény.


Adókedvezményből bérfejlesztés Hódmezővásárhelyen
Az építményadóból nyújtott kedvezménnyel támogatja a helyi vállalkozások bérfejlesztését Hódmezővásárhely


Hegedűs Zoltán alpolgármester elmondta, mintegy 700 egyéni és társasvállalkozás jogosult az adókedvezmény igénybevételére. Évente 980 millió forint építményadót fizetnek az érintettek, az előzetes számítások szerint 150-200 millió forint nettó béremelésre ad lehetőséget az adókedvezmény. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a képviselő-testület ülésén hangsúlyozta, 27 éves közös munka legfontosabb eredményének tartja, hogy jelenleg a városban, aki akar, az találhat munkát.


MTI/T.D.