Hírek

1,5 milliárd forintból indulnak beruházások Csongrád megyei településen

1,5 milliárd forintból indulnak beruházások Csongrád megyei településen
Másfél milliárd forintból indulnak beruházások tizenkét Csongrád megyei településen, a fejlesztések zöme az önkormányzatok vízrendezési, csapadékvíz-elvezetési feladatainak megoldását szolgálja, de van köztük turisztikai célú projekt és bölcsődeépítés is.
Gémes László, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megyei szintű koordinálásáért felelős közgyűlési elnöke közölte, a 2014-2020-as, most záródó fejlesztési ciklus ideje alatt több mint 35 milliárd forintnyi forrás érkezett Csongrád megyébe, amely 58 település csaknem 260 beruházásának megvalósítását segítette. A legutóbb támogatott 12 pályázaton kívül van még néhány idén benyújtott, amely elbírálás alatt áll. Ezzel egy időben a Csongrád Megyei Önkormányzat már megkezdte a felkészülést következő, 2021-2027-es támogatási ciklusra. Bordányban mintegy 250 millió forintból alakítják ki az Ős-Bordány régészeti parkot. Látogatóközpont is épül, ahol a honfoglalás előtti szarmata népcsoport életéről szóló audiovizuális és interaktív foglalkozásokkal várják majd az érdeklődőket.


1,5 milliárd forintból indulnak beruházások Csongrád megyei településen


Deszken 208 millió forintból már az ősszel elkezdődhet a régóta hiányzó bölcsőde építése. Ópusztaszeren szintén a bölcsődei ellátást fejlesztik, a most elnyert, csaknem 70 millió forintból. Makó önkormányzata 50 millió forintot nyert hasonló célra: egy új foglalkoztató helyiséget alakítanak ki a Kálvin téri bölcsőde épületében. Balástyán több mint 96 millió forintból építik meg a már meglévő belvízvédelmi rendszerhez kapcsolódó Balástya-Győriszéki záportározót. Földeákon 25 millió forintból fognak gondoskodni arról, hogy a település fejlessze a belvízcsatornáit és elvezető rendszerét. Újszentivánon, Székkutason, Magyarcsanádon, Zsombón és Üllésen 200-200, Öttömösön 50 millió forintot fognak költeni a csapadék- és belvízelvezető csatornák bővítésére.